Sladica, kot so čokoladne praline poskusite narediti doma

Sama sem takšna, da se mi večkrat v trgovini kaj zahoče in potem imam vedno v nakupovalnem vozičku veliko več stvari, kot pa sem šla iskat. Tokrat sem videla bombonjere, a se nisem dala, odločila sem se, da bom naredila domače čokoladne praline, ker ne boste verjeli jih sploh ni težko narediti, le čas in voljo morate imeti.

Tako sem kupila čokolado za to, vse druge sestavine sem imela doma, malo suhega sadja, oreščkov ali kaj drugega pa bodo čokoladne praline že na mizi. Ko sem prišla domov, sem zložila vse potrebno in že sem začela delati praline, ker so mi enostavno ostali v glavi. Modelčke pa praline sem imela že doma, kajti že večkrat sem jih delala in to ni bila nova sladica zame, še kako se rada malo poigram z okusi, ko so v igri praline. Res pa je, da si ne predstavljam, da bi naredila kakšne druge, kot tiste, ki je osnova čokolada, ker imam rada marcipan, tudi te velikokrat naredim. Tokrat pa bodo lešnikove ali pa iz suhega sadja.

Takole torej, čokolado sem stopila na pari, dodala malo olja in malo rumove arome, kajti še kako dobro pride, če dodate malček arome ruma. Nato sem to toplo čokolado vlila v modele za praline, tam nekje do sredine, vse skupaj dala v hladilnik, da se je čokolada ohladila in potem nadaljevala z suhim sadjem ali oreščki in prelila z čokolado, potem pa seveda spet v hladilnik. Narejeno, hitro in enostavno.

Ko še nisem vedela, da se praline naredijo tako hitro, si nisem niti upala pomisliti, da bi jih delala sama doma. Sedaj pa niti ne pomislim, da bi si jih kdaj v trgovini kupila, ker jih vedno naredim sama. Kakšne domače dobre čokoladne praline pa vedno rada probam, da dobim kakšno idejo in jih potem naredim doma sama.