Topli zimski škornji v mrzlih zimskih dneh

Ni dober občutek, če vas zebe v noge pozimi. Jaz ne prenesem, če me v noge zebe, ker če me v noge zazebe, potem se ne zagrejem cel dan. Meni pridejo vedno prav zimski škornji, ki imajo znotraj toplo muco, da me grejejo. Včasih me prijateljica pozimi vpraša, zakaj vedno nosim škornje, pa sem ji lepo razložila, da če mene zebe v noge, me zebe povsod in potem sem skozi prehlajena.

Sedaj je čas viroz in prehladov, zato sem spet poskrbela, da mi bo v noge toplo. Šla sem v novo odprto trgovino, ker so bili v izložbi škornji Alpina in tako sem vedela, da bom nekaj dobila tudi zase. In točno tako je bilo, nisem dobila le enih, kupila sem si dvojne, da le ne bo moja prijateljica govorila, da sem vedno v enih in istih škornjih.

Moje noge morajo biti tople in škornji so moja rešitev za to. Najbolj zanimivo mi je to, da ko me zebe v noge, imam mrzel nos. Malo smešno, ampak resnično. Tako takoj vem, da moram poskrbeti za noge, če začnem smrkati. Meni so škornji Alpina tudi lep stil pozimi, tako večkrat nosim pajkice ali pa oprijete obleke, s katerimi poudarim svojo lepo postavo. Kakor pa opažam, pa škornji niso več tako popularni, kot so bili včasih.

Sedaj je še posebej priljubljen športni stil obutve, tudi škornji so se spremenili po stilu, to se hitro opazi, da so škornji tudi postali bolj športni, niso več tako klasično elegantni. Mene to ne moti, samo da so moja stopala na toplem.

Sami izbiramo svoj stil, moj je prilagojen mojim stopalom, posebej pozimi, škornji Alpina so tista moja rešitev in stalna obutev v mrzlih zimskih dnevih, ne predstavljam si, da bi nosila nizko obutev, ker mene bi sigurno zeblo. Nekaterim pa je neprestano vroče, ti lahko nosijo pozimi tudi superge.