Zaradi preventive naredimo vsako leto pregled odtokov

Kako pa vi skrbite za vaše odtoke? Seveda je odvisno, koliko so vaši odtoki stari, ali je to stara hiša, ali je to novogradnja. Pri nas imamo staro hišo, ker z ženo živiva pri mojih starših. Tako sem mnenja, da je vsako leto treba narediti pregled odtokov, če ne drugo, se odtoki očistijo. Moramo vedeti, da se tudi na odtočne cevi nabira umazanija in da je dobro, da si vsako leto vzamemo čas in te cevi malo speremo, če tudi se nam ne zamašijo. 

Moji starši niso skrbeli pravilno za cevi, oni čiščenja cevi niso naredili še nikoli, to me je precej presenetilo. Očitno so mojstri naredili dobro, da se cevi še niso nikoli zamašile. Pri nama z ženo pa je drugače, ker se sam zavedam, koliko umazanije se nabere čez leto, sem prepričan, da je preventivni pregled odtokov potreben vsako leto. Moja žena pravi, da to ni potrebno, če voda odteka, jaz pa pravim, da je. 

Tako za preventivni pregled odtokov skrbim jaz sam in sem vesel, da so naše cevi vsako leto očiščene. Človek ne more verjeti, koliko umazanije se nabere po ceveh. Prvo leto, ko sva živela v hiši, sem tako po naključju šel pogledat kuhinjske cevi in bil presenečen, koliko umazanije se nabralo po ceveh. Takrat sem se tudi odločil, da bom vsako leto naredil preventivni pregled odtokov, ker je to treba.

Tega bi se mogli zavedati vsi, kajti že zaradi zdravja je dobro, da so naše cevi čiste in da ni vohati smradu iz njih. Ko zavohamo smrad iz cevi, moramo vedeti, da so cevi umazane in jih je treba očistiti. Ne čakajte, da se vam cevi zamašijo, ampak naredite preventivni pregled odtokov, ker tako boste poskrbeli, da se cevi ne bodo nikoli zamašile. 

Umazane cevi v vašem domu bodo prispevale, da bo v hiši slab zrak.